ΥΛΙΚΑ
Μια βάση όπως αναφέρεται στην «ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ»
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Η κρέμα σεράνο της παραπάνω τούρτας
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Μια κρέμα γάλακτος 120 ml
- 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Ένα πακετάκι κάστανα προβρασμένα
- Ένα φλ. γάλα.
- Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα για γέμιση
Βράζουμε για ένα τέταρτο τα κάστανα με το γάλα. Σουρώνουμε τα κάστανα και πετάμε το γάλα. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ . Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη σε πηχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε τα λιωμένα κάστανα κρύα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Απλώνουμε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το βρέχουμε με λίγο γάλα που έχουμε λιώσει κακάο και έχουμε προσθέσει ένα λικέρ της αρεσκείας μας. Το αλείφουμε με την κρέμα για τη γέμιση και στη συνέχεια το τυλίγουμε σε ρολό. Δεν πρόκειται να σπάσει. Κόβουμε τις άκρες και τις χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα «κλαδιά».
Με ένα κορνέ απλώνουμε την εξωτερική κρέμα. Διακοσμούμε με γλυκά του κουταλιού (αφού τα πλύνουμε από το σιρόπι και τα στεγνώσουμε σε χαρτί κουζίνας) .
Καλή επιτυχία
Ελπίδα