Τούρτα σοκολατίνα (το …κάτι άλλο)

DSC_0477

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2κ.σ. γάλα
  • 2κ.σ. λάδι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 220 γρ. κρεμα γάλακτος
  • 2κ.γ. λικέρ της αρεσκείας σας*
  • 1 κ.γ. μέλι

Λίγες φράουλες για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ. Όταν θα έχει γίνει σαν γιαούρτι, προσθέτετε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα, μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή κρέμα. Τέλος ρίχνετε την κουβερτούρα, που έχετε λιώσει μαζί με το γάλα και το λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Καλό θα είναι, να έχει κρυώσει η σοκολάτα αλλά να μην έχει σφίξει για να ομογενοποιηθεί σωστά στην κρέμα.

Σε ένα τσέρκι 24 εκ. στρώνετε τις 4 φετούλες κέικ και τις βρέχετε με λίγο από  το σιρόπι που έχετε φτιάξει, βράζοντας για 5΄,το νερό με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Στρώνετε τη μισή κρέμα και καλύπτετε με τις υπόλοιπες  φετούλες κέικ.** Τελειώνετε με την άλλη μισή κρέμα, απλώνοντας προσεκτικά για να έχετε μια στρωμένη επιφάνεια.

Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη, για 5-6 ώρες ή την φτιάχνετε από την προηγούμενη.

Για την γκανάζ: βάζετε την κρέμα γάλακτος,  σε μια μικρή κατσαρόλα, να  κάψει και ρίχνετε την σοκολάτα να λιώσει και να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το μέλι και το λικέρ. Ρίχνετε με προσοχή την γκανάζ πάνω στην τούρτα που πρέπει να είναι κρύα αλλά όχι παγωμένη.

Διακοσμείτε με τις φράουλες.

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τσίπουρο με περγαμόντο,αν το έχετε φτιάξει, που προτείνω στη συνταγή: «Κουλούρια περγαμόντου». Δίνει τέλειο άρωμα.

** Δεν χρειάζεται πολύ παντεσπάνι, για να μη γίνεται η τούρτα «ψωμένια». Επίσης, αν έχετε φτιάξει το κέικ δυο-τρεις μέρες πριν, θα είναι πιο εύκολο να το κόψετε σε λεπτές φέτες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ελπίδα

 

 

 

Advertisement
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: